Langsung ke konten utama

Burgerondersteuning rond Kentingan Baru

PERCEPTIE VAN JURIDISCHE PRAKTIJKEN OVER DE GERECHTELIJKE BURGER IN KENTINGAN BARU 
Geplaatst: 18 april 2011 in KP Hadiwidjojo, SHA. 

DE LOCATIE VAN HET KENTINGAN-BARUGEBIED 

De nieuwe interesse is een van de nederzettingen in Magersari in het gebied Surakarta, ten oosten van Sebelas Maret University. Magersari is een gebied of land dat wordt bewoond door mensen die afstammen op basis van Palilahdalem van de eigenaar van het Eigendom, die officiële toestemming heeft om een ​​gebouw te bouwen van de eigenaar van de eigendomsrechten en van het paleis van Kasunanan Surakarta Hadiningrat, dat over het algemeen is gebouwd op het land van de eigenaar van het juiste Eigendom of op een duidelijke landeigenaar, die gecategoriseerd staatsbasis is. De Nieuwe Kentingan ligt op 7 ° 33'34.60 "S en 110 ° 51'36.67" E. Kentingan Baru is een geschillenregeling tussen de overheid en inwoners die in de regio wonen. De locatie en grenzen van de Nieuwe Kentingan zijn te zien in de afbeelding hieronder:

Photo1: Locatie van het gebied Kentingan Baru 


Terwijl het patroon van nederzettingenontwikkeling in Kentingan Baru driehoeksontwikkeling is, is de ontwikkeling van nederzettingen met een driehoekspatroon. Dit patroon wordt gevormd als een resultaat van de kruising tussen de oostelijke grensmuur van UNS met de verbindingsweg tussen de achterkant van de campus en de voorste weg van de campus. Het patroon van de nederzetting is te zien in de onderstaande afbeelding:Photo 2: Triangle
ontwikkelingspatroon

 B. GESCHIEDENIS VAN HET LAND IN HET GEBIED VAN KENTINGAN BARU 
Het fenomeen van territoriale geschillen in Kentingan Baru duurde eigenlijk lang rond de jaren '90. Dit landconflict vond plaats tussen de regering van Surakarta en de bewoners die de nieuwe Kentingan hebben bewoond, maar onlangs nog is besproken vanwege de kwestie van huisuitzettingen en de verhuizing zal worden gedaan door het Bureau van Spatial Pemkot Surakarta met als doel de sloppenwijk om te vormen tot de Groene Gebied van stedelijk bos. Land dat werd gebruikt voor nederzettingen in Kentingan Baru was in feite eigendom van Eigendom Eigenaren die samen met Karaton Kasunanan Surakarta Hadiningrat tijdens de regering van de Nieuwe Orde werd gevraagd, maar noch de Eigenaren van eigendom noch Karaton Kasunanan Surakarta kregen geen compensatie, uiteindelijk door de Nieuwe Orde de overheid werd gebruikt om de universiteit van Elf maart op te richten, waar de universiteit het land vervolgens aan de gemeente Surakarta toekent. Maar de overheid die gezag over het land zou moeten hebben, besteedt er zelfs geen aandacht aan.De oude en neergaande samenleving die Palilahdalem kreeg van de eigenaren van de rechten van het Eigendom en Karaton Sunanate Surakarta Hadiningrat die zich in het land vestigden om in Surakarta te wonen, wonen nog steeds in het gebied. In dit geval voelen zowel de eigenaren van de rechten van het eigendom als de Surakarta Hadiningrat Sunanate Karaton onder druk, zodat ze minder in staat zijn om hun burgers die Palilahdalem verkregen hebben te beschermen tegen de eigenaren van de eigendomsrechten en de Surakarta Hadiningrat Sunanate Karaton. De regering dringt erop aan dat het land als stedelijk bos moet worden gebruikt. De regering ondernam vervolgens met geweld actie tegen de nederzettingen op het land. Bewoners die op het land wonen, worden vervolgens verplaatst of verplaatst naar een andere plaats zodat het een slaapveld wordt.Eindelijk ontstaat er een nieuw probleem, dat is na een paar jaar later het verlaten slaapland opnieuw wordt bevolkt door nieuwkomers. Toen was er sociale jaloezie tussen de bewoners die met de nieuwkomers waren verhuisd. Bewoners die waren verhuisd hadden minder strategische en meer afgelegen plaatsen dan in Kentingan Baru en protesteerden vervolgens tegen de regering omdat de overheid als oneerlijk werd beschouwd. Om het probleem op te lossen, heeft de regering van Surakarta eindelijk actie ondernomen door te plannen om arrogantie te ondernemen door uitzetting en verhuizing naar het gebied in Kentingan Baru.

 C. PERCEPTIE VAN DE GEMEENSCHAP OP DE LANDEXPACTEN IN HET GEBIED VAN KENTINGAN BARU 
Resource 1 
o Naam: Dewi Murdaningsih (pseudoniem) 
o Adres: Panggungrejo RT 02 
Reactie: De oorspronkelijke status was eigendom van de eigenaar van de rechten van het Eigendom en Karaton van Sunanate Surakarta Hadiningrat, die later door de regering van New Order werd gebruikt om UNS op te richten, en gedeeltelijk werd gebruikt voor bancakan-functionarissen in het New Order-tijdperk, zodat een deel van het land van privé kwam eigendom dat DPR of politieagent is met een certificaat dat nog steeds twijfelachtig is, bekend bij een van de eigenaren met de naam Mr. Gito. De Land of Disputes in Kentingan Baru is bijna gelijk aan het geschil over het gebied rond Solo Techno Park (nu). Kentingan Baru is een nederzetting die niet is gecertificeerd, omdat de dorpsbestuurders minder meewerken aan de burgers van Magersari. Tot nu toe geen RT en RW, omdat het niet wordt herkend door de overheid. Nederzettingen in Kentingan Baru zijn blokken met een gemeenschap genaamd PAGUYUBAN HARAPAN JAYA. De terugkeer van de nederzetting in Magersari werd toegekend door Pamilik Hak Eigendom en Karaton Kasunanan Surakarta Hadiningrat, samen met de overwinning van de PDIP op de hervorming, omdat de meeste van hen PDIP-leden zijn. Panggungrejo-mensen geven in het algemeen niet om de Kentingan Baru-gemeenschap, want voor hen is het niet hun zaak, het is belangrijk om elkaar niet te hinderen.

Resource 2

o Naam: Mevr. Marhaeni (pseudoniem)

o Adres: Panggungrejo RT 03

  o Reactie: Vroeger New Kentingan gebied is Magersari land, met een certificaat behorende tot eigen recht Eigendom en Karaton Soerakarta. Maar opeens kwamen de mensen die beweerden een certificaat van BPN te hebben. Het nieuwe Kentingan-gebied heeft geen RT en RW en er worden alleen blokken aangemaakt. KTP of een andere brief staat nog steeds in het 'stiefkind', recht door de elementen van de regering van de gemeente Surakarta. De bewoners rond Kentingan Baru geven niets om de nederzetting van Magersari, die ze het betwiste land noemen, zolang de inwoners zich er niet mee bemoeien. In Kentingan Baru is er een gemeenschap genaamd PAGUYUBAN HARAPAN JAYA. Ze krijgen op dit moment soms hulp van de loco-burgemeester van Solo als de tekortkomingen. Want RT of RW is niet door de overheid opgezet.


Resource 3


Naam: Mevr. Wimbawati (pseudoniem)

Adres: Panggungrejo RT 03

  Reactie: Kentingan Baru is Bancakan-land (voor het land gedaan door de functionarissen van de officiële .red), waarvan de eerste een van de politieagenten heeft, het land is reeds gecertificeerd waarvan de geldigheid nog steeds twijfelachtig is en dat wordt bezet door de Magersari mensen door een plot te maken dat bestaat uit de blokken, die schatten dat er 200 familiehoofden zijn. Geen RT of RW.


 D. SLUITING
 Kentingan Baru is een van de gebieden ten oosten van UNS. Kentingan Baru kan niet worden aangeduid als RT of Rw of gehucht, omdat het nog steeds wordt verwaarloosd door de overheid. Nederzettingen in Kentingan Baru kunnen Adat-nederzettingen (Magersari) worden genoemd. De nederzetting heeft de vorm van blokken, een gemeenschap genaamd PAGUYUBAN HARAPAN JAYA, geleid door een leider. De nieuwe rente is het land dat eigendom is van de eigenaar van het eigendomsrecht en het Surakarta Hadiningrat-sultanaat Karaton, dat in de tijd van de regering van de Nieuwe Orde werd gevraagd zonder compensatie voor de oprichting van UNS, door de lokale overheid met ongeveer 2 hectare in de bancakan landt van ambtenaren tijdens de Nieuwe Orde, waardoor de inwoners van Magersari nederzettingen vestigen op de plaats De bewoners zijn ongeveer 200 hoofden van huishoudens, in feite zijn mensen in Kentingan Baru open maar voorzichtig voor buitenlanders die hun grondgebied betreden, omdat ze bang zijn voor buitenlanders die hun grondgebied binnenkomen, kwellen hun huizen. Burgers in Kentingan Baru werken meestal als aaseters, handelaars en andere informele sectoren met zeer lage inkomens, met alleen lagere of middelbare school afgestudeerden, terwijl de meeste van hun kinderen ook stoppen met school. Omdat de regering de inwoners van Magersari in de steek liet, gebruiken ze nasih ID-kaarten buiten District Jebres.De reactie van de omringende gemeenschap op de Kentingan Baru in de algemene gemeenschap geeft niets om de Kentingan Baru-gemeenschap, omdat het voor hen niet hun zaak is, het is belangrijk om elkaar niet te hinderen. Terwijl het plan van uitzetting en verhuizing van nederzettingen in Kentingan Baru uiteindelijk ook een voorsituatie wordt in de omringende gemeenschap. Mensen die het eens zijn met de huisuitzettingen beweren dat het gebied niet geschikt is voor bewoning en criminaliteit omdat de status van het onderwijs en het inkomensniveau nog steeds erg laag zijn, terwijl het gebied in plaats daarvan wordt gebruikt als verzamelplaats van misdadigers, straatzangers en zakkenrollers, dit is de daad van het opgeven van door de overheid geleide burgers. Hoewel dat niet eens is vanwege de Kentingan Baru, moet de verbindingsweg druk zijn en niet te stil. Er wordt gevreesd dat als de uitzettingen plaatsvinden, het gebied dat door de overheid zal worden gedwongen om als stadsbos te worden, verlaten wordt en gevoelig is voor criminaliteit, vooral 's nachts. De tegenconcurrenten stellen dat uitzetting niet moet worden gedaan, maar eenvoudigweg door het Kentingan Baru-gebied zodanig te reorganiseren dat het meer georganiseerd is en de regering bereid is de burgers van Magersari te erkennen door RT en RW te maken, en burgers identiteitskaarten als burgers van KENTINGAN BARU-GEBIED.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Relatie Heer Koesen of Colonel BKPH.Poerbodiningrat met de Oorsprong van Kampong Djebres naam die later in Desa Djebres veranderd in 1882 (Kaitannya Heer Koesen atau Kolonel BKPH.Poerbodiningrat dengan Asal Usul Nama Kampong Djebres yang nantinya berubah menjadi Desa Djebres pada tahun 1882)

Geschiedenis Kademangan Djebres, vóór 1825 , tot Heer Koesen eigenaar van Desa Djebres  jaar 1882 .  Er is een koninkrijk van het Pajang Sultanaat dat Koninkrijk is op Java als continuïteit van het Demak koninkrijk van Bintoro, een kort verhaal van het Sultanaat van Pajang op een dag vond er een opvolgingsgebeurtenis van Pajang's troon plaats tussen Pangeran Benawa of ook Pangeran Praboewidjojo die Ndalem Kepangeranan in Kampong Sala hebben (nu is de naam veranderd in Kademangan Djebres, Kampong Djebres en vervolgens Desa Djebres , dat zich in de buurt van de Campus UNS tot het subdistrict Jebres bevindt). Laweyan genoemd). En opvolging gewonnen door Ngabehi Loring Market of vaak Panembahan Senapati R, Danang Sutowidjojo. Er wordt gezegd dat in Kampong Sala of Kademangan Sala dit de plaats is van zijn basiskamp Soldiers Telik Sandi (intelligence .red) Pajang Sultanate tot de era Mataram Islam Kuta Gede vervolgens Mataram in Karta veranderde, daarna veranderde in

Het geschil van de agrarische wetgeving in Indonesië dat van invloed is op de zaak van het landgeschil Gevallen die hebben plaatsgevonden tussen de regering en de kleine mensen (zoals de rechtszaak over landgeschillen in Kentingan Baru, Surakarta)

Landrechtelijk beleid in Indonesië van tijd tot tijd   Geschreven door: Dr.KPH.Adip.Praboewidjojo, SH, MH   1. Agrarisch beleid • Agrarisch beleid in Indonesië kan niet los worden gezien van de geschiedenis van de Indonesische natie. Daarom wordt bij de presentatie van het agrarisch beleid gebruik gemaakt van een chronologische benadering met opsporing uit de Nederlandse koloniale periode in Indonesië. Om begrip mogelijk te maken, wordt de blootstelling verdeeld volgens de periode na de politieke veranderingen die plaatsvinden in de geschiedenis van onze natie, aangezien beleid een politiek product is.   2. Koloniale periode • In de dagen van de Nederlandse koloniale overheid werd het agrarische beleid geïntroduceerd dat bekend staat als Agrarische Wet 1870 in Nederlands-Indië. De landbouwwet van 1870 opende toen de deur voor de toetreding van groot buitenlands privaat kapitaal, met name Nederland tot Indonesië, en een groot aantal grote landgoederen in Java en Sumatera wer

BPN Gevraagd om land te meten voor het afwikkelingsproces voor langdurig ingezetenen in Kentingan Baru (BPN Diminta Ukur Lahan untuk Proses Pensertifikatan warga yang sudah lama menetap di Kentingan Baru)

pemberitaan ini salah, jangan dibaca : https://www.jawapos.com/read/2018/04/13/204101/bpn-diminta-ukur-ulang-lahan-di-kentingan-baru Penghuni lahan di Kentingan Baru akan dibantu proses pensertifikatan lahan. (Ari Purnomo/JawaPos.com) JawaPos.com - Rencana penertiban menuju proses pendaftaran tanah dan pensertifikatan atas nama warga yang sudah lama menempati  di lahan Ketingan Baru, Jebres, Solo, Jawa Tengah (Jateng), terus berlanjut. Minggu depan, Satuan Polisi Pamong Praja (Satpol PP) Kota Solo akan mendukung warga untuk pensertifikatan atas nama warga  terkait guna membahas permasalahan ini. Badan Pertanahan Nasional (BPN) juga diminta untuk mendukung warga yang memproses pendaftaran tanah menuju pensertifikatan atas nama warga yang sudah lama menetap di lahan yang sekarang masih disengketakan oleh yang katanya pemilik sertifikat. "Nanti kami akan meminta BPN melakukan pengukuran lahan sesuai dengan permintaan warga . Karena semua data warga itu ada di